زنان جوان زمانی فهمیدند رودست خورده اند که مرد لاکچری رویاهای شان ناپدید شده بود.

به گزارش رکنا، روز 11 تیر زن 45 ساله ای با مراجعه به کلانتری 101 تجریش ادعا کرد که اواخر خرداد امسال با مرد جوانی به نام ناصر که خودش را دندان پزشک و جراح فک معرفی کرده بود در فیسبوک آشنا شدم و به خاطر جایگاه شغلی و اجتماعی که داشت خیلی زود به او اعتماد کردم. مرجان به ماموران گفت: چند روز از آشنایی ما گذشت که ناصر با من تماس گرفت و ادعا کرد یکی از بستگانش که در شرکت نفت است قصد فروش امتیاز یک خانه به قیمت بسیار پایین دارد و می تواند آن را برای من تهیه کند به همین خاطر با توجه به اعتمادی که به او داشتم خانه ام را در جنوب تهران به قیمت پایین تر از عرف بازار فروختم و در چند مرحله 259 میلیون تومان را که دسترنج 27 سال کارم بود به حسابش واریز کردم.

وی افزود: پس از چند ساعت که پول ها به حساب ناصر واریز شده بود هر چه به او زنگ می زدم گوشی تلفن همراهش خاموش بود و این در حالی بود که در مدت 12 روز آشنایی هیچ آدرس و نشانی از ناصر نداشتم.

شناسایی مرد فریبکار

بدین ترتیب با توجه به حساس بودن پرونده تیمی از ماموران پایگاه یکم پلیس آگاهی تهران به دستور بازپرس پرونده وارد عمل شدند و در گام نخست کارآگاهان با توجه به شگرد متهم به سراغ مجرمان سابقه دار رفتند و خیلی زود یکی از مجرمان سابقه دار و حرفه ای را که به این شیوه دست به کلاهبرداری از زنان می زد، شناسایی کردند.ماموران در ادامه زن جوانی به نام اکرم را که با ناصر در ارتباط بود، شناسایی کردند که این زن نیز گفت ارتباط من با ناصر در حد تلفنی بود و وقتی از من درخواست پول کرد متوجه کلاهبرداری او شدم و به همین خاطر ارتباطم را با او قطع کردم.

تیم پلیسی در ادامه با تحقیقات فنی و علمی موفق به شناسایی مخفیگاه ناصر در منطقه جنت آباد شمالی شدند و در نخستین روز آبان ماه در عملیاتی غافلگیرانه ناصر دستگیر شد.

اعتراف

ناصر ابتدا خود را بی گناه می دانست اما وقتی در برابر مدارک پلیسی قرار گرفت به ناچار لب به اعتراف گشود و گفت: از چندی قبل با عضویت در سایت های همسریابی و دوست‌یابی، خودم را با یک بیوگرافی دروغین و موقعیت شغلی و اجتماعی مناسب برای فریب زنان مجرد معرفی کردم و پس از اعتماد سازی طعمه هایم، پیشنهادهای مالی و وسوسه آمیز در خصوص خرید خودرو، خانه و دریافت وام آن ها را فریب می دادم و در حالی که آن ها تنها یک شماره تماس از من داشتند به حسابم پول واریز می کردند و پس از آن گوشی تلفن همراهم را خاموش می کردم.

بنا به این گزارش، کارآگاهان در تجسس ها پی بردند که چهار زن هدف کلاهبرداری 300 میلیون تومانی این مرد فریبکار قرار گرفته اند که متهم به دستور بازپرس شعبه 3 دادسرای ناحیه یک تهران در اختیار ماموران پایگاه یکم پلیس آگاهی تهران قرار دارد.

تحلیل شگردهای شیادان

خانم‌ها، به ویژه دختران کارمند مجرد، طعمه مناسبی برای کلاهبرداران هستند. فرد مجرم با تصور برخورداری این دختران از پس‌انداز مالی و نیاز عاطفی آنان، از کانال‌های مختلفی از جمله محیط کار، سایت‌های همسریابی و ... وارد می‌شود. کلید موفقیت کلاهبرداران و اساس کار آنان بر پایه زنده کردن حس طمع‌ورزی قربانی برای کسب سود‌های کلان مالی از راه‌های به ظاهر آسان است. این افراد با جلب اعتماد شما و پهن کردن دام‌های وسوسه‌انگیز مالی به سرعت نقشه خود را پیاده می‌کنند و تا شما به خودتان بیایید سرتان کلاه گذاشته و ناپدید شده‌اند.

شگرد افراد کلاهبردار معمولاً به این شیوه است:اغراق در ابراز علاقه و صمیمیت،اغراق در سخاوت و دست و دلبازی، استفاده نکردن از کارت‌های عابربانک یا هرگونه مراوده مالی مستند، استفاده از سیم‌کارت‌های اعتباری ناشناس، پیشنهاد گفت وگو در فضای مجازی به‌عنوان مثال (سکرت چت در تلگرام) به جای ارسال پیامک ،محاصره عاطفی طعمه‌های شان به گونه‌ای که وی فرصت فکر کردن به مسائل دیگر را پیدا نکند، اشاره غیرمستقیم در گفت و گو‌ها درباره میزان دارایی‌های خود به منظور جلب اعتماد ،منتسب کردن خود به نهاد‌های امنیتی و نظامی یا وضعیت مالی مطلوب ،اصرار زیاد برای تسریع در برگزاری جلسه خواستگاری و ازدواج، ولی در عمل هر بار به بهانه‌های مختلف این امر را به تعویق می‌اندازند.

معرفی خود به عنوان نخبه علمی و این که سال‌ها در خارج از کشور زندگی کرده و با نحوه سرمایه‌گذاری‌های کلان در کشور‌های خارجی آشنایی دارد. در تمام طول آشنایی هیچ گونه اوراق شناسایی یا مدارک تحصیلی و شغلی از وی نمی‌بینید،استفاده نکردن از گوشی‌های هوشمند ، توجه و حساسیت زیاد به محیط اطراف به دلیل ترس تحت تعقیب بودن توسط پلیس ، برای جلب حس دلسوزی و اعتماد قربانی یک بیماری لاعلاج را به خود نسبت می‌دهند

منبع

اتوبار شریعتی

باربری شریعتی